Trädgårdsupplevelser tillsammans med Ingsva bussresor och trädgårdsvänner från Österbotten.
Också deltagare från andra områden är välkomna.

Se de 5 vackra trädgårdarna i Birkegårdens Haver: Dansk/engelsk trädgård, Den japanska trädgården, Prärieträdgården, Klosterträdgården och Permagården.

Peter Hansens Garden , 55 000 kvadratmeter trädgård på Lolland.

”Den romantiska trädgården” en engelsk inspirerad oas i Odense och Hannu Sarenströms

annorlunda öppna trädgård som påminner om en park.

Intensiva dagar fyllda med idéer till den egna trädgården gör vår resa unik och intressant.

Resedatum: 4-9.6.2023, tisdag-söndag, 6 dagar

Resans pris: 1100€ /pers.                  

De som är intresserade kan höra av sig direkt till Sonja Nyholm på IngSva telnr. 050 5862150.

 

Programmet i sin helhet

1)Tisdag 4.6

Uppsamling av resenärer och körning till Åbo med lämpliga pauser.

Vi kommer fram till Åbo och inkvarterar oss i I4 hytter ombord på m/s Grace som avgår kl. 20:55. Vi har kvällen fri.

2)Onsdag 5.6

Sjöfrukost ombord och vi kommer i land i Stockholm kl. 06:30. Bussresan startar och vi kör med pauser längs vägen. Färden går genom

Norrköping och vidare till Västervik där vi gör ett stopp för kaffe. Bussen kör sedan till Kalmar där blir lunch. Vi passerar Karlskrona, Karlshamn ,

Simrishamn och kommer så fram till Eklaholm, där stannar vi till och besöker Karl Fredrik och hans besöksplats som vi känner igen från tvn. Vi vandrar runt i hans

Trädgårdsbutik och hittar säkert många fina fynd.

Vi fortsätter fram till Ystad där vi checkar in vid hotell Fritiden i 2-pers rum.

Gemensam middag vid hotellet.

3)Torsdag 6.6

Hotellfrukost och vi checkar ut och tar sikte på Öresundsbron som tar oss över till Danmark. Dagens första besök blir vid Ruds-Vedby och Birkegårdens

Havner: Den dansk/engelska trädgården är 7 000 m 2, blomsterprakten börjar här i april med tusentals lökväxter och fortsätter hela sommaren med en färgpalett. Här finns Danmarks äldsta Japanska Trädgård, en mycket speciell trädgård.  Prärieträdgården är en praktfull perennträdgård, Klosterträdgården är för den som är intresserad av örter och medicinalväxter.

Här finns 16 högbäddar fyllda med örter och med en romantisk fontän i mitten. Permagården är en självförsörjande trädgård där frukt och grönsaker odlas, Ekskogen är 8 000 m2 fridfull natur, förskönad  med ormbunkar och några rhododendron.

Vi äter en lätt lunch i deras trädgårdsrestaurang som finns här på området innan vi fortsätter.

Bussresan fortsätter nu till Fyn och Odense där vi kommer till ”Den romantiska trädgården” trädgårdens stil är engelsk, skapad under första hälften av 1700-talet mot en bakgrund av det öppna engelska parkområdet. Här på Sanderumgaards romantiska trädgård kommer vi att uppleva att tiden stannar upp för ett ögonblick och att man glömmer den hektiska världen utanför. Vi kommer att njuta av nuet, finna ro i själen och genom promenaden i trädgården få känslan av både poesi, andlighet och historien bakom. I natt så övernattar vid hotell Comwell H.C.Andersen Odense i 2-pers rum. Comfort Gemensam middag vid hotellet.

4)Fredag 7.6

Hotellfrukost och idag blir det 2 fina trädgårdar, vi kör över till Langeland och hittar vi Hannu Sarenströms trädgård, en annorlunda trädgård med öppen yta som

påminner om en park med en jättelik blodbok och andra höga träd. Han har även fått medalj för sin trädgård. Hannu är en mångsidig inspiratör inom mat och trädgård. Han är en flitig föredragshållare, ordnar trädgårdsutställningar.

Hans trädgårdsböcker och kokböcker är mycket uppskattade.

Vi lämnar Langeland och kommer över till Lolland, det blir en lättlunch före vi besöker Peter Hansens trädgård, en 55 000 kvadratmeter stor trädgård.

Här hittar vi de största samlingarna av privatägda växter. Trädgården, som ligger som en lummig oas i det lolländska landskapet, har utvecklats genom åren och blivit många olika anläggningar med många olika och helt unika växter. Den enorma biologiska mångfalden tar sig uttryck i det enorma antalet växtarter, men också av t.ex. en hel del kväkande gröna grodor i trädgårdens sjöar och ett rikt fågelliv. Vi lämnar småningom Hansens oas och tar oss till Köpenhamn och hotell Comfort Vesterbro där vi checkar in i 2-pers rum. Gemensam middag vid hotellet.

5)Lördag 8.6

Hotellfrukost och utcheckning. Vi åker idag med Öresundslinjen från Helsingör till Helsingborg och därifrån fortsätter färden. Vi stannar i Gränna för lunch och Fortsätter vidare mot Stockholm dit vi  kommer fram till kvällen där vi inkvarterar oss i I4 hytter ombord på m/s GLory som avgår kl. 20:00. Kvällen ombord är fri.

6)Söndag 9.6

Ankomst till Åbo kl. 07:35 och vi startar hem mot Österbotten, körning med lämpliga pauser. Hemma på eftermiddagen.

 

Resedatum: 4-9.6.2023, tisdag-söndag, 6 dagar

Resans pris: 1100€ /pers.                                  Grupp: 30-40 pers.

I priset ingår:

-Busstransport i 50-pers turistbuss

-Yrkeschaufför och reseledare

-Båtbiljett Åbo-Stockholm-Åbo

-Hyttplats i delad I4 hytt t/r

-3 x hotellnätter i 2-pers rum inkl. frukost

-4 x luncher (Kalmar, Birkegården, Langeland,  Gränna)

-3 x middagar (Ystad, Odense, Köpenhamn)

-Inträde till trädgårdar (Karl Fredrik, Birkesgården, Sanderumsgaards, Sarenströms, Hansens)

-Färjavgifter (Öresundslinjen, Langelandsfärjan)

-Öresundsbro avgift

I priset ingår inte:

-Reseförsäkringar

-Enkelrums-hyttillägg +270€