Svenska Trädgårdsförbundet rf

Böcker

Beställ böcker via Svenska Trädgårdsförbundet!
Trädgårdsböcker från det svenska förlaget Natur och Kultur förmedlas. Därtill säljer vi också den egna utgåvan Trädgårdens perenner och Leif Blomqvists böcker Våra fruktsorter samt Rosor i norr. Även Skoj att fixa i trädgården, vår publikation för i synnerhet den som arbetar med barn i lågstadieålder, ingår i sortimentet. 
Nu säljer vi också Olle Hellings bok Att planera och anlägga trädgård samt Risto Tahvonens bok Styrning av odlingsförhållanden i modern växthusproduktion.

Till priset (i euro) som anges vid boken tillkommer frakt.  

Böckerna kan beställas via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per telefon 045-665 4956. Uppge i beställningen vilka böcker du vill beställa , namn, postadress samt telefonnummer.

Beskärningsboken
beskarningsEn för många välkänd bok av Klaus Vollbrecht, Gustaf Alm och Han Veltman. Innehåller också en beskärningsnyckel med råd om när olika växter ska beskäras.

Pris: 21,-

Blommor!
Blommor
Elisabeth Svalin Gunnarssons bok ger råd och förslag till odling av blommor på ängar, i rabatter och på balkongen. Botanik och kulturhistoria finns också med. Drygt 80 blommor presenteras.

Pris: 34,-

Gatsmart odling
Omslag Gatsmart 2 0
Boken av Ulrika Flodin Furås ger råd och inspiration till odling på balkongen och i hyreshusets rabatter, på kolonilotten eller eventuellt i stadens park.

Pris: 32,-

Grönsakslexikon
gronsakslexikonBoken som skrivits av tre experter inom grönsakshandeln presenterar ca 400 olika sorter, med uppgifter om förvaring, tillagning, näringsinnehåll osv.

Pris: 28,-

I trädgårdsmästarens spår
I tradgardsmastarens spar
Elisabeth Svalin Gunnarsson berättar om gamla tiders trädgårdsmästares kunskaper för en hållbar trädgård, sådant som är viktigt för den miljömedvetna odlaren.

Pris: 38,-

 

Odla tomater
odla tomater
Åke Truedssons bok i en reviderad och utökad utgåva berättar om allt det praktiska en amatörodlare behöver känna till. Därtill beskrivs 50 olika tomatsorter med lockande bilder.

Pris: 25,-

Odla dina egna grönsaker
gronsaker
Ca 120 olika grönsakssorter tas upp i den praktiska boken med råd om sådd, plantering, skötsel och skörd. Även för odling i växthus och i kruka på balkongen.

Pris: 36,-

Paradiset
Paradiset 0
Sanna Töringe säger i sin bok att ett paradis är en trädgård där man kan ha det lite lagom skräpigt, så att igelkottar och barn trivs. Gärna ska där också finnas porlande vatten. 

Pris: 36,-

The secret gardener
secret gardener
Dumsnåla tips för nygamla odlare, så lyder underrubriken för boken som skrivits av rockjournalisten Elin Unnes. Hon drabbades av ett våldsamt odlingsintresse och hör nu till dem som odlar för att äta. En annorlunda och intressant trädgårdsbok.

Pris: 31,-

Trädgård i kallt klimat
tradgard i kallt
Maria Sandströms bok har getts ut i en omarbetad, reviderad upplaga med nyskrivna kapitel om grönsaksodling, trädgårdsdesign, beskärning, växthusodling och en månadskalender för årets trädgårdsarbete.

Pris: 29,-
 

Trädgårdens växtskydd
vaxtskyddsbokEn viktig bok för studerande, yrkesverksamma och fritidsodlare. En omarbetad utgåva av Växtskydd i trädgård. I synnerhet fler krukväxter finns i boken jämfört med tidigare versioner. Många nya fotografier finns med. 

Pris: 72,-

  

Trädgårdsvinter
tradgardsvinterSanna Töringe ger idéer och råd om hur man gör trädgården till en plats att glädjas åt också på vintern.

Pris: 31,-

Växtskydd i trädgård
vaxtskyddBoken tar upp skador på växter som dyker upp i trädgårdsodlarens vardag. Den är en oumbärlig kunskapskälla för alla som vill förstå orsakerna och få tips om åtgärder mot växtskyddsproblem. Författare är Maj-Lis Pettersson och Ingrid Åkesson.

Pris: 57,-


Skoj att fixa i trädgården

barnbok paerm

En skrift som ger praktiska råd och exempel på skojigt och nyttigt man kan syssla med i trädgården eller på balkongen, ensam eller tillsammans med hela familjen. Speciellt sådant som väcker trädgårdsintresset hos barn i skolåldern

Pris: 5,-

Rosor i norr
rosor i norrLeif Blomqvists nyaste bok handlar om rosor. Här presenteras i ord och bild över 130 vinterhärdiga rosor. Boken ger också råd om plantering, gödsling, beskärning och övervintring. Pris: 32,-

Trädgårdens perenner
tradgardens perennÖver 200 fleråriga blommor presenteras med artbeskrivningar, som underlättar valet av rätt växt för rätt plats. En mångsidig handbok för erfarna hobbyodlare och en hjälp vid planering av trädgården. Originaltexten på finska har skrivits av Juha Forsblom. Översättningen till svenska har gjorts av Gina Åsten och bokens utgivare är Svenska Trädgårdsförbundet rf. Pris: 5,-

Våra fruktsorter
vara fruktsorterLeif Blomqvist har gett ut en bok om äpplen, päron, plommon och körsbär. 175 olika fruktsorter beskrivs i ord och bild.

Pris: 28,-

Att planera och anlägga trädgård

hellings bokEn praktisk handbok skriven av landskapsarkitekt Olle Helling, utkom år 2006.Boken är en tydlig hjälpreda för trädgårdsägaren som vill anlägga eller renovera en privat trädgård.

Styrning av odlingsförhållanden i modern trädgårdsproduktion

Odingsförhållanden i växthus pärmRisto Tahvonen, med lång erfarenhet av forskning samt undervisning på universitetsnivå, beskriver hur ett modernt växthus fungerar och hur växthustekniken påverkar de biologiska processerna i växterna.

Pris: 20,-